Vendégváró szelet

  • 2013.12.28.
  • 5

Hozzávalók:Kakaós laphoz:25 dkg liszt5 dkg vaj1 tojás2 dkg szalalkáli2-3 ek tej5 dkg cukor2 dkg kakaóporPiskótához:4 tojás4 ek cukor4 ek liszt1 cs sütőporKrémhez:1 cs vaníliás pudingpor4 dl tej1 citrom héja1 citrom leve20 dkg vaj3 ek cukor1 cs vaníliás cukorMáz:3 ek cukor2 ek kakaópor3-4 ek tej1-2 ek vajElkészítés: A kakaós laphoz a szalalkálit 2-3 ek langyos tejben felfuttatunk. A liszttel elmorzsoljuk a vajat és hozzáadjuk a
kakaóport, cukrot, tojást, a tejben felfutott szalalkálit és összegyúrjuk. Ha nem állna össze adhatunk még hozzá pici tejet. Ha kész 2 részre osztjuk és 1 tepsi hátulján kisütjük mindkét lapot külön-külön. Ha kisült kihűtjük. A piskótát elkészítjük a szokott módon és azt is kisütjük tűpróbáig. Ha kész kihűtjük. A krémhez elkészítjük a pudingot a tejjel és a cukrokkal, majd kihűtjük. Ha kihűlt belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét, majd kihabosítjuk a vajjal. Ha minden lap kihűlt jöhet az összeállítás, ami úgy történik, hogy egy tepsibe vagy tálcára lerakjuk az egyik kakaós lapot, erre kenjük a krém felét, majd rátesszük a piskóta lapot, erre jön a krém másik fele, majd a második kakaós lap. A tetejére csokimázat készítünk úgy, hogy egy lábasban elkeverjük a cukrot, kakaót és a tejet és kavargatva felolvasztjuk a cukrot alacsony lángon, majd hozzáadjuk a vajat és elkeverjük. Ha kész még melegen rácsorgatjuk a süti tetejére és hűvös helyen hagyjuk egy éjszakát a süteményt. Másnap jól szeletelhető is .Itt tudtok csatlakozni hozzám!