Kókuszos habszelet

  • 2013.11.22.
  • 5

Ezt a süteményt névnapra, születésnapra, vendégváráshoz ajánlom, mert nagyon ízletes, és kiadós sütemény. Elkészítése sem bonyolult, kezdő háziasszonyoknak is ajánlom, mert már, mint a hagyományos, piskótás, vagy többlapos sütemények, így meglepheted vele az ünnepeltet és a vele ünneplőket, vagy vendégeidet, barátaidat.Hozzávalók:7 tojás fehérje,15 dkg kókuszreszelék,10 dkg cukor,6 dkg finomliszt,6 g sütőpor.Krémhez:7 tojás sárgája,40 g vaníliás pudingpor,1 rúd vanília kikapart magja,10 dkg cukor,5 dl tej,25 dkg puha vaj, vagy margarin, 10 dkg porcukor.Tetejére:5 dl tejszín,20 g habfixáló,4 dkg porcukor.Díszítésnek reszelt étcsokoládét használhatunk.Elkészítés:A tojások fehérjét a cukorral verjük kemény habbá. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és szitáljuk a felvert habba. Adjuk hozzá a kókuszreszeléket is, majd óvatosan, hogy a habot ne törjük össze, keverjük a habhoz.Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben 170 °C-on világosra sütjük. A tészta teteje hamar megpirul, ezért ha szükséges alacsonyabb hőfokra vehetjük a sütőt (kb. 160 °C-ra) a sütés vége előtt 5 perccel. Amikor már kezd szép színe lenni.Krém készítése:Először főzzük meg a pudingot.3,5 dl tejet a cukorral és a vaníliával egy műanyag edényben keverjük el, majd forrásig melegítsük fel a mikrohullámú sütőben. A maradék hideg tejben oldjuk fel a pudingport, és a tojás sárgákat, majd folytonos keverés mellett adjuk a meleg, de még nem forró cukros tejhez. Ismét tegyük be a mikrohullámú sütőbe, és főzzük addig, amíg besűrűsödik. Közben keverjük meg egy-két alkalommal. Ha elkészült, fedjük le és hűtsük ki, de nem teljesen hidegre.A vajat, vagy margarint keverjük habossá a porcukorral, majd adjuk hozzá a pudingot, amit előtte kézi robotgéppel keverjünk simára, és keverjük ki a krémet.A pudingos krémet simítsuk kókuszos lapra, amelyről előzőleg eltávolítottuk a sütőpapírt.Tegyük hűtőszekrénybe, és készítsük el a tejszínhabot a tetejére.Habkészítés:A hideg tejszínt verjük kemény habbá, közben, mikor már félig kihabosodott, adjuk hozzá habfixálót és a porcukrot.Kenjük a lehűtött krém tetejére, szórjuk meg reszelt étcsokoládéval, majd tegyük hűtőbe egy órára. Ez után szeletelhetjük.Jó étvágyat kívánok hozzá!