Mákos aprósütemény

  • 2018.01.19.
  • 5

Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, csipetnyi só; a töltelékhez:
20 dkg darált mák, 60 ml forró tej, 3 evőkanál cukor, 1 teáskanál reszelt citromhéj; a hempergetéshez: 10 dkg porcukor.Elkészítése:A lisztet összekeverjük a porcukorral meg a sóval, majd gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a vajjal meg a tojássárgájával. Puha tésztát kell kapjunk. Fóliába csomagoljuk és 30 percre hideg helyre tesszük. A mákot összekeverjük a cukorral meg a citromhéjjal, ráöntjük a forró tejet és összekavarjuk. A tésztát kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kivágjuk, a máktöltelékből halmokat rakunk a korongokra, kettőbe hajtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon, 15-20 perc alatt megsütjük. Még forrón porcukorba hempergetjük.KT. 2018. január