Borjúsült gombás-paradicsomos spagettivel

  • 2017.09.27.
  • 9

Hozzávalók (4 személyre):1 kg borjúhús, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, 1 dl vörösbor, 1 evőkanál zsír, só, bors;a körethez: 50 dkg spagetti, 1 hagyma, 10 dkg friss gomba, 2-3 paradicsom vagy konzervparadicsom, bazsalikom, oregánó, só, bors, olaj.Elkészítése: A borjúhúst megmossuk, a vizet leitatjuk róla, vastagabb szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket hőálló tálba tesszük, a fokhagymát cikkekre vágjuk, a húsra szórjuk és egy éjszakára hideg helyre helyezzük. Másnap egy tepsibe belerakjuk a húst, a zsírt felforrósítjuk, a húsra öntjük. Kevés vizet öntünk alá, előmelegített forró sütőben, vörösborral és a pecsenyelével locsolgatva szép pirosra sütjük. A paradicsomos spagettivel tálaljuk.A körethez a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, a hámozott, kockára vágott paradicsomot, megszórjuk oregánóval és bazsalikommal. Sózzuk, borsozzuk, és megpároljuk, belekavarjuk a főtt spagettit, kissé összeforraljuk.
EK. 2017/10