Zöldborsós carbonara

  • 2017.05.26.
  • 9

Hozzávalók (4 személyre):50 dkg spagetti, 25 dkg császárszalonna, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 20 dkg zöldborsó, 2 tojássárgája, 10 dkg frissen reszelt sajt, olaj, só, bors.Elkészítése:1.Egy nagy fazék vizet felforralunk, kissé megsózzuk, kifőzzük benne a spagettit.2. A császárszalonnát kisebb kockára vágjuk, a hagymát pedig apróra.3. Kevés olajon kissé megsütjük a szalonnát.4. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, összesütjük.5. Beletesszük a zöldborsót, néhány percig pároljuk.6. A tojássárgáját a reszelt sajttal összekavarjuk, néhány kanállal hozzákavarunk a spagetti főzőlevéből, a raguhoz adjuk.7. Leszűrjük a spagettit, belekeverjük a tojásos-zöldborsós császárhúshoz. Forrón tálaljuk.