Aprólékbecsinált

  • 2017.04.30.
  • 1

Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg pulyka- vagy csirkezúza és -szív vegyesen, 1 hagyma, 3 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 10 dkg zellergumó, 1 karalábé, 1 zöldpaprika, 1-2 paradicsom vagy 1 evőkanál paradicsompüré, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál pirospaprika, 1 evőkanál zsír, só, bors, házi ételízesítő, korpacibere. Elkészítése: Az aprólékot jó alaposan megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. Hideg vízben főni tesszük, a habját leszedjük. Sózzuk, borsozzuk, illetve belekeverjük az ételízesítőt. Amikor a zúza félig megfőtt, hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott zöldséget és készre főzzük (a paradicsomot valamivel később adjuk hozzá). A zsiradékon enyhén megpirítjuk a lisztet, majd félrevesszük a lángról, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, felöntjük 1 pohár hideg vízzel, és a leveshez adjuk. Jól összeforraljuk, tálaláskor apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk rá és előzőleg felforralt korpaciberével savanyítjuk.EK. 2017 május.