Gombás nyúlragu

  • 2017.03.12.
  • 1

Hozzávalók 4 személyre: 1 kisebb nyúl, 5-6 cikk fokhagyma, 1 evőkanál zsír, só, bors, 50 dkg gomba, 2 hagyma, 1 evőkanál zsír, 1 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, pirospaprika, petrezselyemzöld. Elkészítése:
A nyulat összedaraboljuk, besózzuk, borsozzuk. A zsírt felforrósítjuk, majd a nyúlhúsra öntjük, vizet öntünk alá, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és fedő alatt puhára főzzük. Amikor a hús megpuhult, a vizet elfőzzük. A gombát megpucoljuk, szeletekre vágjuk, a hagymát apróra vágjuk, és a zsíron üvegesre pároljuk. A gombát a hagymás zsírba tesszük, kissé összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk, majd zsírjára sütjük, hozzáadjuk a főtt nyúlhúst. A tejfölt a liszttel csomómentesre kavarjuk, és besűrítjük vele a ragut. Petrezselyemzölddel megszórva, krumplipürével és savanyúsággal tálaljuk.