Pásztortarhonya gazdagon

  • 2016.11.27.
  • 3

Hozzávalók (4 személyre): 2 szelet füstölt szalonna, 1 hagyma, 1 kisebb piros húsú paprika, 20 dkg tarhonya, 50 dkg krumpli, 15 dkg füstölt kolbász, fűszerpaprika, gulyáskrém, só, bors, petrezselyemzöld, zsiradék.Elkészítése:A szalonnát apróra vágjuk, majd kevés zsiradékon kiolvasztjuk, hozzáadjuk a tarhonyát, kissé lepirítjuk. A hagymát és a paprikát apróra vágjuk, belekavarjuk a tarhonyába, összesütjük, a tűzről levéve belekavarjuk a fűszerpaprikát és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Gulyáskrémmel, sóval és borssal fűszerezzük. A kolbász karikára vágjuk, a krumplit meghámozzuk és kockára vágjuk, majd a tarhonyába kavarjuk, ha szükség vízzel pótoljuk, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel és készre főzzük. Egymagában is nagyon laktatos étel, de bármilyen maradék sült hússal is kínálhatjuk.
KT. 2016. november