Sült paprikás tonhalkrém

  • 2016.10.22.
  • 6

Hozzávalók 4 személyre: 1 doboz olajos halkonzerv, 1 doboz tonhal, 2-3 tojás, 1 teáskanál reszelt hagyma, 1 kápia paprika, 1 teáskanál mustár, 1 dl olaj, só, bors, citrom, 1 evőkanál reszelt hagyma. Elkészítése: A paprikát rácson vagy platnin megsütjük, kissé besózzuk, majd meghámozzuk. A tojásokat keményre főzzük, majd meghámozzuk, és 1 főtt tojás sárgája kivételével lereszeljük. A kétféle halkonzervet lecsepegtetjük, majd mixerrel pürésítjük, belekavarjuk a reszelt tojást, az apróra vágott sült paprikát és a hagymát. A főtt tojás sárgájából a mustárral és az olajjal majonézt kavarunk, majd belevegyítjük a halkrémbe. Citromlével, sóval, borssal ízesítjük. Friss házi- vagy pirítós kenyérrel tálaljuk. Tipp: előző nap is elkészíthetjük, tálalásig tartsuk hideg helyen, különben könnyen ellágyulhat a krém.
EK. 2016 szeptember.