Székely szelet

  • 2015.12.20.
  • 5

Hozzávalók (4 személyre): 8 szelet karaj, 1 kisebb savanyú káposzta, 2 dl paradicsomlé, só, bors, liszt, kapor, csombor, zsír.Elkészítése:
A káposztának kivágjuk a torzsáját és a leveleket szétbontjuk. A káposztaleveleket megormozzuk, annyi káposztalevelet, ahány szelet karaj van félretesszük, a maradék káposztát vékonyra vágjuk. A karajszeleteket kissé kiklopfoljuk, ha nagyok a szeletek félbe vágjuk, sóval, borssal fűszerezzük, lisztbe mártjuk, és forró zsíron mindkét oldalát 2-3 perc alatt megsütjük. Az elősütött karajszeleteket egy-egy káposztalevélbe csomagoljuk, és egy fazékba fektetjük. Mellé kanalazzuk a vékonyra vágott káposztát, megszórjuk kaporral meg csomborral, ráöntjük a paradicsomlét, feltöltjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd puhára főzzük. Tejföllel és csípős paprikával tálaljuk.Tipp: friss káposztából is készíthetjük, úgy a káposztát enyhén sós vízben meglobbasztjuk, így a leveleket könnyen szétszedhetjük, majd a fent leírtak alapján járunk el.Káposztás Könyv 2015.