Pörkölttel, savanyú káposztával rakott krumplipüré

  • 2015.07.01.
  • 4

Hozzávalók 4 személyre:1 kg sertéshús, 2 hagyma, 1-2 paradicsom, 3 cikk fokhagyma, házi ételízesítő, só, bors, pirospaprika, olaj, 80 dkg savanyú káposzta, 1 evőkanál zsír, 50 dkg krumpli, 5 dkg vaj, kevés tej.Elkészítése:1. A húst kockára, a hagymát apróra vágjuk. A savanyú káposztát kevés zsiradékon puhára pároljuk. A krumplit pürének megfőzzük.2. A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk.3. Hozzáadjuk a húst, házi ételízesítővel, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük. 4. Amikor a hús félig megpuhult, beletesszük a darabokra vágott paradicsomot és készre főzzük.5. Ekkor belekavarjuk az apróra vágott fokhagymát is.6. Egy tűzálló tálba lerétegezzük a krumplipürét, a pörköltet és a párolt káposztát. Addig rétegezzük, míg a hozzávalók el nem fogynak. Előmelegített 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Krumplis könyv