Céklás hagymakrémleves

  • 2013.11.02.
  • 0

Hozzávalók 4 személyre:1 kisebb cékla, 2-3 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 2 krumpli, 1 evőkanál
vaj, 2 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, házi ételízesítő, só, bors,
pirított kenyérkocka.Elkészítése:A céklát és a krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk. A hagymát és a
fokhagymát felaprítjuk, majd a vajon kissé megpároljuk. Beletesszük
a céklát, kissé megfuttatjuk a hagymával, felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a krumplit, ételízesítővel, sóval, borssal fűszerezzük, és
megfőzzük. A levest botmixer segítségével pépesítjük, belekeverjük
a liszttel elkevert tejszínt, kissé összeforraljuk. Pirított
kenyérkockával tálaljuk.

Címkék

Cékla Krémlevesek