Sült csirkecomb ribizlimártással és tejfölös krumplival

  • 2013.07.06.
  • 7

Hozzávalók 4 személyre: 6-8 csirkecomb, só, bors, zsiradék.A körethez: 60-70 dkg krumpli, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, só, bors.A ribizlimártáshoz: 50 dkg piros ribizli , 1 evőkanál vaj vagy zsír, 1 evőkanál liszt, 5-6 dkg cukor, 2 evőkanál tejföl, só.Elkészítése:A csirkecombokat sóval és borssal fűszerezzük, hőálló edénybe helyezzük, és néhány órára hűtőbe tesszük. Egy serpenyőben felforrósítjuk a zsírt, ráöntjük a combokra, és kevés vizet aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, fedő nélkül pirosra sütjük.A krumplit megmossuk, enyhén sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, majd kockára vágjuk. Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, beletesszük a krumplit, megsózzuk, borsozzuk, ráöntjük a tejfölt, és kissé összeforraljuk. A megmosott, leszemezett ribizlit felforraljuk kevés vízben, hozzáadjuk a cukrot, és kissé megsózzuk. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, felengedjük 2 dl vízzel, és kis lángon simára keverjük. Belekavarjuk a tejfölt, hozzáadjuk a ribizlit, és kavargatva kis lángon főzzük, míg kellően be nem sűrűsödik. A sült csirkecombot a tejfölös krumplival és a ribizlimártással tálaljuk.