Rántott padlizsán mentás paradicsomsalátával

  • 2013.07.19.
  • 8

Hozzávalók (4 személyre):2 nagyobb padlizsán, 3 tojás, 2 evőkanál liszt, só, bors, 3-4 evőkanál ásványvíz, zsír vagy olaj a sütéshez.A paradicsomsalátához: 50 dkg paradicsom, 1 szál újhagyma, 4-5 mentalevél, 1 evőkanál balzsamecet, olívaolaj, só, bors.Elkészítése:A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük, felszeleteljük,
kissé megsózzuk. A tojásokat felverjük, belekavarjuk a lisztet és az ásványvizet, sózzuk, borsozzuk. A padlizsánszeleteket papírtörlővel leitatjuk, majd a tojásos masszába mártjuk, és forró zsírban megsütjük. Papírtörlőre szedjük. A paradicsomot felszeleteljük, az újhagymát karikára vágjuk, meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel, sózzuk, borsozzuk, végül megszórjuk az apróra vágott mentalevéllel. A rántott padlizsánnal tálaljuk.