Nyári káposztaleves

  • 2013.05.22.
  • 8

Hozzávalók:1 kis fej káposzta, 20-30 dkg füstölt csülök vagy tarja, 1 hagyma, 2-3 hámozott paradicsom, 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál liszt, só, bors, pirospaprika, 3 szál friss kapor, csombor, tejföl.Elkészítése:A csülköt vagy tarját apróra vágjuk, majd főni tesszük. Amikor félig megfőtt, hozzáadjuk a szeletekre vágott káposztát, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. A paradicsomot összevágjuk, hozzáadjuk a káposztához, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk csomborral és apróra vágott friss kaporral. Puhára főzzük. A zsírból és lisztből szép pirospaprikás rántást készítünk, felöntjük egy pohár hideg vízzel, kissé összeforraljuk, és a leveshez öntjük. A levest kevés ecettel savanyítjuk, tálaláskor tejfölt adunk hozzá.

Címkék

Levesek Káposzta