Malacpecsenye medvehagymás túrókrémmel

  • 2013.04.29.
  • 1

Hozzávalók:1 kg bőrös malaccomb, 4-5 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 dl fehérbor, zsír.A túrókrémhez:5 dkg juhtúró, 1 dl tejföl, 1 evőkanál apróra vágott medvehagyma, só, fehér darált bors.Körethez: főtt krumpli, rizsElkészítése:A malaccombot megmossuk, szeletekre vágjuk és megsózzuk, borsozzuk. Egy mély sütőedénybe rakjuk, megszórjuk fokhagymával, zsírt teszünk az edénybe és 1 dl vizet aláöntünk. Alufóliával letakarva előmelegített sütőbe kb. egy órát sütjük. Ezután
megforgatjuk a hússzeleteket, meglocsoljuk a borral és fólia nélkül, zsírjával néha meglocsolva szép pirosra, ropogósra sütjük. A túrót krémesre kavarjuk a tejföllel, hozzáadjuk a medvehagymát, sózzuk és kevés fehér borssal fűszerezzük. Ha túl sűrű lenne, kavarjunk még hozzá tejfölt vagy tejszínt. Főtt krumplival, párolt rizzsel és a túrós tejföllel tálaljuk.