Zapiekanki - a lengyel melegszendvics

  • 2014.09.03.
  • 6

A lengyelországi nyaralásunk kapcsán jövök egy recepttel, amit bár kint nem kóstoltunk meg, de olyan egyszerű és jellegzetes, hogy bárki elkészítheti otthon, mi is így tettünk. Kint utcai árusok előszeretettel kínálják, tipikus gyorskaja. A lengyelek imádják a gombát, rengeteg ételükben szerepel bőséggel!Hozzávalók: (2 személyre)- 1 bagett félbevágva (mi most olivás gyökérkenyeret vettünk hozzá)- margarin/vaj- 4 fej csiperke gomba vékonyan felszeletelve (nyersen, de meg is dinsztelhetjük)- sonka felcsíkozva
(jelen esetben csirkemell)- reszelt
füstölt sajt (sima is jó)- ketchup/majonézElkészítés:A bagetteket vágott felükön megvajazzuk. Rápakoljuk a sonkát majd a nyers gombát, így kicsit elősütjük a régimódi melegszendvics sütőnkben, de lehet sütőben is, majd, ha a gomba kicsit megsült megszórjuk a sajttal is és ráolvasztjuk. Ketchuppal és majonézzel vidáman elfogyasztjuk.