Görögdinnye leves

  • 2014.08.06.
  • 8

Vendégeket vártunk egy igen párás meleg napon, így jött az ötlet, hogy valami könnyű és frissítő leves legyen az előétel,
ennek köszönhetően
született meg ez a finom hideg gyümölcsleves, ami villámgyors is egyben.

Hozzávalók: (5 személyre)- 4 kg édes
görögdinnye hús (kb)- egy szál menta levelei- csipet só-
4 ek méz- 1 dl vörösbor-
2 késhegynyi gyömbér- 1 dl víz- 1 ek étkezési keményítő
Elkészítés:Mi egy 6 kg- s dinnyét vettünk, méghozzá a sötétzöld héjú, magszegény fajtából, hogy ne kelljen magozni. Félbevágtuk és az egyik felének a húsát csak egyszerűen kikapartam egy lábasba, ehhez hozzáadtam a többi hozzávalót és alaposan összeturmixoltam. Így feltettem főni és mikor egyet rottyant le is vettem a gázról és szobahőmérsékletűre hűtöttem, majd bedugtam a hűtőbe és alaposan lehűtöttem. A dinnye másik feléből igyekeztem kiskanál segítségével csinos gömböcskéket kanyarítani levesbetétnek. Ezeket is behűtöttem. Tálalásnál a gömböcsgömbökre kanalaztam a levest. Igazán üdítő :D