Csoki fagyi

  • 2013.08.09.
  • 1

Ismét egy hűsítő nyalánkság következik, méghozzá egy csokis, rumos, fahéjas fagyi képében.
A korábbi választásainkból is látszik, hogy mi a tradícionális ízeket kedveljük: mák, dió, fahéj, banán, fehércsoki, ... ezek közül
egyedül a rózsa lóg ki. Ez a kísérlet is sikeresen zárult, fincsi lett, csoki imádóknak ajánlva
:DErről a
képről az Esküvőnk ugrik be - lassan egy éves volt már -, ugyanis a barna és a sárga volt az a színkombináció, ami
jellemezte az összhatást ;)
Hozzávalók:- 80 g cukor- 2 tojás sárgája- 2 dl tej- 2,5 dl habtejszín- 50 g étcsoki- 30 g tejcsoki- 1 kk fahéj- 1 ek rumaromaElkészítés:A tojások sárgája
és a
cukrot alaposan
habosra keverjük. A tejet, a tejszín felét, a csokikat,
a
fahéjjal
és a
rumaromával addig melegítjük alacsony lángon, állandó kavargatás mellett, míg szépen össze nem áll egyneművé.
Kicsit hagyjuk kihűlni. A tejszín másik
felét botmixerrel lágy habbá verjük. Mikor a csokis massza már langyos, akkor a három keveréket óvatosan összeforgatjuk. Így mehet minimum 4 órára a hűtőbe pihenni. Végül az egy napra már előzőleg behűtött fagyigép edényébe öntjük a krémet és 30- 40 percig kevertetjük a géppel. Ekkor még megszórhatjuk a tetejét egy kevés csokidarával is, így
kis időre még visszadugjuk az egészet a mélyhűtőbe fogyasztás előtt.