Fehérboros-sajtos-diós tészta

  • 2013.07.26.
  • 4

Valami gyors tésztára vágytam, de nem a szokványos feltéttel és ötlet utáni
böngészés közben akadtam erre a receptre Rozmarin&Csokoládé- nál. Természetesen nem volt meg hozzá minden alapanyagom, de ez nem tántorított el az elkészítésétől, improvizáltam és nagyon különlegesre sikeredett a végeredmény
;)
Hozzávalók: (3 személyre)- 10 dkg vajkrém- 2 macisajt háromszög felkockázva- 10 dkg trappista sajt lereszelve-
5 dkg darált dió- 0,5 dl fehérbor- 1 dl víz- bors, szerencsendió (só nem szükséges)- 1 fej vöröshagyma- 1 gerezd fokhagyma- 1 ek vaj- 1 ek olivaolaj- 30 dkg tészta- só (a tészta főzővizébe)
Elkészítés:A tésztát sós
lobogó vízbe dobjuk és készre főzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. A mártáshoz a felkockázott vöröshagymát olivaolajon üvegesre pirítjuk, majd a tört fokhagymát is hozzáadjuk és csak kicsit megfuttatjuk, ezután hozzáadjuk a diót és megpörköljük egy keveset. Ekkor jöhet rá a vajkrém, bors, szerecsendió, vaj
és a fehérbor, addig főzzük, míg az alkohol epárolog belőle. Végül jöhet bele a kétféle sajt, miután elolvadt
még vízzel hígítjuk és egy keveset eggyütt rotyogtatjuk, de ne engedjük, hogy túlságoan besűrűsödjük. A tésztára halmozva, tetejére sajtot reszelve tálaljuk.

Címkék

Dió Gyors Vacsora