Borsópörkölt

  • 2013.07.03.
  • 8

Nem rég olvastam először erről az ételről és azóta már több helyen is láttam, ezért nekiláttam és megalkottam a saját verziómat.Hozzávalók: (3 személyre)- 1 tv paprika- 1 fej vöröshagyma- olivaolaj- só, bors, pirospaprika- 2 dl paradicsomlé- 30 dkg tészta- 50 dkg fagysztott zöldborsó- 1 kk étkezési keményítő- 1 kk csípős/édes pirosarany- tejfölElkészítés:A tésztát sós, lobogó vízben készre főzzük. A vöröhagymát felkockázzuk és az olivaolajon üvegesre pirítjuk, ekkor adjuk hozzá a felcsíkozott tv paprikát, az őrölt pirospaprikát és kicsit megpirítjuk. Jöhet bele a borsó és öntsük fel a paradicsomlével, majd adjunk hozzá annyi vizet, ami éppen ellepi. Ízesítsük sóval, borssal és a pirosarannyal. Addig főzzük, míg a paprikacsíkok elolvadnak és a borsó megpuhul. A keményítőt néhány kanál szafttal
csomómentesre keverjük, így keverjük hozzá
a pörkölthöz, még egy kicsit rotyogtatjuk, de utána vegyük le a tűzről. Én egy kanál tejföllel a tetején tálaltam. Nagyon finom és könnyű fogás, húsmentes napokra ajánlva
:)

Címkék

Borsó