16. SAD - RÓZSAfagyi

  • 2013.07.04.
  • 2

Íme a két új "szerelem" a rózsavíz és a fagylalt párosítása, ráadásul rózsaszínű rózsa formában
:D Eredeti recept innen, fagyirózsa formázásához segítség pedig itt. A forma kialakításához
egy hosszúkás,
vékony,
fém fordítólapátot használtam.Hozzávalók:- 3 dl tej- 2 dl habtejszín- 4 tojás sárgája-
3 ek hársméz- 4 ek RÓZSAvíz- 1 csomag bourbon vaníliás cukor- csipet só- néhány csepp piros ételfestékElkészítés:A tojásokat, a vaníliás cukrot
és a mézet habosra keverjük. A tejet összeöntjük a rózsavízzel és az ételfestékkel majd pár percig forraljuk, utána hagyjuk kicsit
hűlni, addig
a tejszínt nem túl kemény habbá verjük. A tejet a tojásos masszához adagoljuk és lassú tűzön folyamatosan kevergetve besűrítjük, de
nem forraljuk fel, ekkor levesszük a tűzről és szoba hőmérsékletűre hűtjük, majd hozzáforgatjuk a habot és 4 órára hűtőbe tesszük. A fagyigép edényét már a fagyi készítése előtt 24 órával a mélyhűtőben pihentettük és a
lehűlt
rózsás krémünket 30- 40 percig kevertetjük benne. Utána még pár órára bedugjuk a mélyhűtőbe
a kész fagylaltot fogyasztás előtt. Tálalásnál először egy gombócot helyezünk a tölcsérbe majd egy vékony palacsinta forgató "kanálla" gyors mozdulatokkal sziromszerűen kenjük fel a további gombóckákat, hogy dekoratív
RÓZSA formát kapjunk ;) Intenzív ízű és aromájú, pikánsan hűsítő finomság a végeredmény
:)

Címkék

Fagyi Rózsa