Tejszínes laska

  • 2013.06.07.
  • 5

A korábban már említett gombász
barátnőmtől kaptam az alábbi étek alapanyagát is, méghozzá
1 kg
laskagombát. Ez volt az első találkozásom a laskával, de úgy látom szerelem lesz első látásra, sőt Pé is mind a 10
ujját megnyalta ez után a finomság után
:DHozzávalók: (2 személyre)- 25 dkg laskagomba- 2 dl főzőtejszín- fél csirkemell felkockázva- só, bors, kakukkfű, őröl szerecsendió-
1 fej vöröshagyma-
1 gerezd fokhagyma-
4 ek olivaolaj- 1 ek mustár- tésztaElkészítés:A laskát alaposan megmossuk és csíkokra vágjuk, majd egy kis olajon a felkockázott és megpirított hagymával meg
fokhagymával megpirítjuk, majd
sóval, borssal, és
kakukkfűvel fűszerezzük. Ekkor félretesszük a gombát, míg a husit sóval, borssal egy kis olajon minden oldaláról megpirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel és egy késhegynyi szerecsendióval és mustárral
ízesítjük, kicsit hagyjuk rotyogni, hogy összeérjenek az ízek. Végül a gombát is a tejszínes keverékhez adjuk, és mikor a husi meg a gomba
már teljesen puha, akkor levessszük a tűzről. A tésztát eközben
sós, olajos vízben készre főzzük, ezzel tálaljuk az ízletes gombás husit. Mennyei :D

Címkék

Csirke Gomba