Pereckenyér

  • 2013.06.03.
  • 0

Pé megkívánta
a perecet, így nekilátott, hogy készítsen néhányat :)Pontos recepttel sajnos nem szolgálhatok, mert érzésre dolgozott a Szentem, no meg a hűtőnk és éléskamránk tartalmára hagyatkozott, de kb ilyen arányokban:Hozzávalók:Tésztához:- 40 dkg liszt- 1 ek cukor- 1 csomag expressz élesztő- 2 ek tejföl- 1 ek olivaolaj- 1 dl langyos tejSókéreghez:-
2 kk só- 1 ek liszt- 4-5 ek langyos vízElkészítés:Az expressz élesztő a cukros
tejjel elkeverjük és a többi hozzávalóval együtt alaposan összegyúrjuk. A tésztát nem kell keleszteni, azonnal nekiláthatunk a formázásnak. Egy lisztezett deszkán 4 részbe vesszük a
tésztát és kb. 30 cm
hosszú hengereket készítünk belőlük. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket perec formába hajlítva, majd 15 percig egy konyharuhával leterítve meleg helyen hagyjuk pihenni, addig a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A pihentetett pereceket 20 perc alatt készre sütjük és miután kivettük a sütőből megkenegetjük egy kis vízzel, végül
a sókéreghez csomómentesre kevert méz sűrűségű alapanyagokkal megcsorgatjuk őket. A sós kéreg hő hatására hamar megszilárdul és már fogyaszthatjuk is, finom puha tésztájú, se nem túl édes se nem túl sós végeredményt kapunk. Nekem nagyon ízlett :D

Címkék

Kelt Tészta