Juhtúróval töltött gomba

  • 2013.06.05.
  • 3

Egyik kedves barátnőmtől kaptam ajándékba 1 doboz gyönyörűséges barna csiperkét, ugyanis gombapincészetük van. Úgy megöröltünk neki Pé- vel, hogy már másnap ebédre ezt a finomságot alkottam egy részéből, de így is hogy el ajándékoztam
belőle egy részét,
még mindig maradt jócskán, szóval lesz még néhány gombás finomság a közeljövőben :)Hozzávalók: (2 személyre)- 6 fej barna csiperke- 18 dkg juhtúró- 4 szem újkrumpli- 2 szál sárgarépa- 2 szál fehérrépa- 2 ek méz- 3 ek olivaolaj- só, bors, kakukkfű, rozmaring- néhány vékony szelet szalonna- 2 gerezd fokhagymaElkészítés:Először is a gombafejeket alaposan megmossuk, de nem hámozzuk meg, majd
a tönköket kivesszük. A juhtúrót ízesítjük borssal, kakukkfűvel, a megpucolt,
zúzott fokhagymával és alapos kikeverés után betöltjük a gombákba, sőt még egy egy szelet szalonnával is megbolondítjuk őket. A krumplit megmossuk, felkarikázzuk, a répákat megpucoljuk és feldaraboljuk, majd
egy zsiradékkal kikent tepsibe halmozzuk, végül meglocsoljuk egy kis vízzel, olivaolajjal, sóval, borssal, rozmaringgal és megcsorgatjuk mézzel is, erre jönnek a gombafejek és egy réteg alufólia. 200 fokos sütőben 45 percig sütjük, utána még 15 percig fólia nélkül hőlégkeveréssel megbarnítjuk. Rendkívül ízletes végeredményt kapunk :D

Címkék

Gomba Juhtúró