Gombapörkölt

  • 2013.06.13.
  • 1

Még a maradék laskából és barna csiperkéből készült az alábbi finomság is:Hozzávalók: (2 személyre)- 10 dkg barna csiperke- 20 dkg laskagomba- só, bors, kakukkfű, pirospaprika, vegeta- 1 tv paprika- 1 paradicsom- 1 dl paradicsomlé- 1 ek csípős pirosarany- 3 ek olivaolaj- 1 fej vöröshagyma- 1 gerezd fokhagyma- 2 marék rizsElkészítés:A gombákat megmossuk és felszeleteljük. Olajat hevítünk egy serpenyőben és a felkockázott vöröshagymát, majd az összetört fokhagymát üvegesre pirítjuk,
utána megfuttatjuk rajta a pirospaprikát,
ezután jöhet bele a felaprított tv paprika és mikor már kezd összeesni jöhet bele a felkockázott paradicsom és a paradicsomlé is. Ekkor adjuk hozzá a gombákat, kakukkfüvet
meg a pirosaranyat, mindezt addig főzzük míg a gombák szépen meg nem puhulnak. Köretnek rizst főzünk ki hozzá sós, borsos, vegetás vízben, itt fontos, hogy a víz dupla annyi legyen mint a rizs és alkalmanként kavarjuk meg, ne hagyjuk teljesen magára.

Címkék

Gomba