16. SAD - Sütés nélküli barackos túrótorta

  • 2013.06.18.
  • 7

Mivel kettesszámú Anyósom, meg kissebbik
Sógornőm
is júniusi születésű, így nekik készült egy könnyed
gyümölcsös torta, aminek díszítése lett RÓZSAmintás, bár a kép nem adja vissza eléggé a látványt, ugyanis a zselé nem lett eléggé átlátszó, de a barackok egy hatalmas kinyíló
rózsabimbót igyekeznek formázni. :) Kiírás itt.Hozzávalók: (26 cm- es tortaformához)Kekszalaphoz:- 20 dkg kekszmorzsa (nálam háztartási és omlós
kakaós vegyesen)- 5 dkg darált dió- 10 dkg olvasztott margarinDíszítéshez:- 2 csomag színtelem
tortazselé- 1 barackkonzerv húsa és leve- 1 dl víz- 1 ek cukorTúrókrémhez:- 1 kg préselt túró- 1 csomag bourbon vaníliás cukor- 6 ek cukor- 1 citrom reszelt héja- 2 csomag expressz zselatinpor- 2 dl habtejszín- 1 csomag habfix- a díszítéshez szánt barackkonzervből fél dl lé és
1 egész
barack húsa apróra
felkockázvaElkészítés:Az alaphoz a
kekszmorzsát, a diót és a margarint alaposan elkeverjük, majd a tortaforma aljába nyomkodjuk egyeneltesen és
a hűtőben pihentetjük 1 órácskát.
A krémhez a habfixálóból és 1 ek cukorból kemény habot verünk a habtejszínnel. A többi hozzávalót egy tálba öntjük és kézi mixerrel alaposan kihabosítjuk. A habot óvatosan összeforgatjuk a túrós masszával, majd a megkeményedett kekszalapra simítjuk. Ezt is hűtőben pihentetjük legalább 3- 4 óra hosszat, hogy szépen megdermedhessen.
A dekorációhoz vékonyan felszeleteljük a fél barackokat, majd a túró tetejére halmozzuk középről indulva, mint egy rózsa szirmait. Ezután a cukorból, vízből, és a konzerv maradék
levéből a zseltinporral zselét készítünk tűzön,
folyamatos kavargatás mellett és forrás után elzárjuk alatta a gázt, pár percig hagyjuk hűlni, de vigyázva, nehogy idő előtt megkössön, végül a barackok tetejére kanalazzuk, óvatosan, hogy a barackok a helyükön maradhassanak. Mikor szobahőmérsékletűre hűlt a zselé, akkor még mehet a hűtőbe 1- 2 órácskára fogyasztás előtt.Tálalásnál először óvatosan késsel körbevágjuk a karima mentén a torta szélét és csak utána emlejük le ról a tortaforma peremét.
A végeredmény egy laza és nem túl édes, frissítő
finomság :D