Virslis lepénykenyér

  • 2019.09.03.
  • 7

Mostanában rákattantunk a lepénykenyérre, pontosabban már jó ideje odavagyunk érte. Viszont szendvicsként csak ritkán készítem. Pedig milyen finom tud lenni! Tekinthetjük gyors pizzának is, hiszen maga a lepény is kerek, és serpenyőben igen hamar megsül. Már csak a feltétet kell rápakolni, és készen is vagyunk. Persze a serpenyős sütés is eltart egy darabig, ha egyszerre többet készítünk, pláne, ha egyenként sütjük ki őket, de ha ezzel a művelettel már megvagyunk, a lepényeket eltehetjük későbbre a fagyasztóba, és mindig csak annyit használunk fel belőle, amennyire épp szükségünk van. Így nem kell frissen bedagasztani a tésztát, majd pedig szórakozni a sütéssel. Nagyon hamar kiolvad, hiszen vékony a tésztája. A feltét lehet egyszerű, pl. a szalámis kenyér mintájára, de tehetünk rá bármi egyebet, mint ahogy én most ezt a paprikás-virslis-kukoricás egyveleget. Mi legalább annyira imádjuk, mint a pizzát. Ha nincs kedvünk az unalmas szendvicsekhez, ez is egy jó alternatíva. ;)Hozzávalók 6 személyre:12 db lepénykenyérkb. 20 dkg reszelt sajt (pl. Pannónia)Feltéthez:30 dkg (5 szál) frankfurti virsli1 Ramiro paprika1 zöldpaprika4 fej fokhagymagrillfűszerToscana fűszerkeverékőrölt fehér borssó1 ek. szilárd mangalicazsír10 dkg konzerv kukoricaKenéshez:kb. 25 dkg tejföl10 dkg paprikás vöröshagymakrémelkészítés:A feltéthez a magházuktól megfosztott paprikákat és a fokhagymát felaprítjuk, enyhén megsózzuk, és a serpenyőben felhevített zsíron megdinszteljük.Hozzáadjuk a késes aprítóval ledarált virslit, ízesítjük a fűszerekkel, pirulásig sütjük, végül belekeverjük a kukoricát. Félretesszük.A tejfölt kikeverjük a vöröshagymakrémmel, megkenjük vele a lepénykenyereket, és elosztjuk rajtuk a feltétet. Megszórjuk reszelt sajttal.A szendvicseket sütőpapírral bélelt tepsikre sorakoztatjuk, és forró sütőben épp csak annyi ideig sütjük, amíg a sajt megolvad a tetejükön. Tálaljuk.p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; }