Paprikás krumpli frankfurti virslivel

  • 2019.08.29.
  • 1

A paprikás krumpli ritka vendég nálunk, pedig mindketten szeretjük. Idén viszont ez a 3. alkalom, hogy ezt főztem ebédre, úgyhogy behoztam egy kicsit a lemaradásból. :D Mindig picit máshogyan készítem – ezúttal virslivel. Sőt nokedli sem került most bele, és ilyen módon egy kicsit hosszabb lével készítve volt mibe beletunkolni a lepénykenyeret. Ennek hála, nokedli híján is eléggé laktató ebédünk kerekedett. :)Hozzávalók 4 személyre:75 dkg lisztesre fövő krumpli (tisztítva mérve)30 dkg darabolt konzervparadicsom5 szál frankfurti virsli15 dkg pácolt, füstölt császárszalonna1 nagy fej vöröshagyma6 gerezd fokhagyma2 zöldpaprika1 púpozott ek. őrölt pirospaprikaőrölt csili ízlés szerint1 tk. őrölt köménysó1 púpozott ek. szilárd mangalicazsírvízelkészítés:Az apró kockákra vágott húsos szalonnát lábasban addig pirítjuk, hogy a zsírját kiengedje, majd hozzáadjuk a zsírt, és megpirítjuk rajta a felkarikázott virslit.Beletesszük a lereszelt (vagy késes aprítóval pépesre darált) vöröshagymát, az apró kockákra vágott zöldpaprikát, megsózzuk és megdinszteljük.A tűzről lehúzva hozzákeverjük az áttört fokhagymát, a pirospaprikát, a csilit, a köményt, a darabolt paradicsomot, és felöntjük 2 dl vízzel. Fedő alatt, kis lángon pár percig főzzük.Beletesszük a meghámozott, nagyobb kockákra vágott krumplit, utánasózzuk, ha szükséges, és felöntjük annyi vízzel, ami másfél ujjnyira ellepi. Félig lefedve, közepes lángon készre főzzük. Friss kenyeret vagy péksüteményt kínálunk hozzá.p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; }