Sonkás-krémsajtos kifli

  • 2019.05.28.
  • 2

Éééés, még egy húsvéti sonkás recept! :D Ígérem, ez az utolsó… előtti. :D Nem mintha ne lehetne húsvéton kívül is sonkás ételeket enni, de bizony az is igaz, hogy ünnepi sonkát húsvét után már bajos szerezni. Persze másfajtával is elkészíthetjük, az eredmény hasonlóan szeretni való lesz. ;)Ezekkel a ripsz-ropsz elkészíthető kis kiflikkel nagy sikert arathatunk a vendégeink előtt, de csak úgy is megsüthetjük, ha sós sütire vágyunk. :)Hozzávalók 32 darabhoz:2 cs. friss leveles tészta (nálam Tante Fanny, kb. 40x24 cm-es lapok)25 dkg natúr Philadelphia krémsajt18-20 dkg főtt, füstölt sonka (pl. a húsvéti sonkából), vagy egyéb sonka1 kis tojás a kenéshezfekete szezámmag a szóráshozelkészítés:A sonkát késes aprítóban ledaráljuk, majd a krémsajthoz keverjük.A leveles tésztákat kitekerjük, hosszában mindkettőt félbevágjuk, majd laponként 8 db 12x10 cm-es téglalapra szeljük. A lapocskákat átlósan félbevágjuk, ilyen módon tésztalaponként 16 db derékszögű háromszöget kapunk.A lapokat megkenjük 1-1 púpozott teáskanál sonkás sajtkrémmel, és feltekerjük.Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket lekenjük felvert tojással, és megszórjuk fekete szezámmaggal.Előmelegített sütő középső részében aranybarnára sütjük, majd a sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk és tálaljuk.sütési hőfok: 200°Csütési mód: alul-felül sütéssütési idő: kb. 20 perc p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; }