Alj nélküli őszibarackos túrótorta

  • 2019.03.17.
  • 6

Nagyon szeretjük az alj nélküli túrótortát, régebben elég sűrűn sütöttem, a blogon is fent van a receptje. Itt volt az ideje, hogy megint asztalra kerüljön, mert rájöttem, hogy évek óta mellőztem ezt a finom süteményt – a manó se tudja, mi okból. Most máshogyan készítettem, és hamar kiderült, hogy ez a változat számunkra a leginkább nyerő. Annyira, hogy gyors egymásutánban kétszer is megsütöttem, úgyhogy rá is biggyesztettem a „kedvenc” jelzőt. :D Most különösen jól esett, igazi influenza-űző süti kerekedett belőle, sőt nemrég a barátaink körében is le lett tesztelve. :)Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:50 dkg túró25 dkg cukor20 dkg vaj5 tojás2 ½ cs. (10 dkg) vaníliaízű pudingpor (vagy étkezési kukoricakeményítő)½ cs. (6 g) sütőpor1 citrom reszelt héja25-30 dkg konzerv őszibarackporcukor a tálaláshozelkészítés:A puha vajat 20 dkg porcukorral kihabosítjuk, majd alaposan elkeverjük a tojások sárgájával, a túróval, a citromhéjjal, valamint a sütőporral vegyített pudingporral.A tojásfehérjét a többi porcukorral kemény habbá verjük és több részletben hozzáforgatjuk a túrómasszát. A tészta felét a kivajazott, liszttel behintett tortaformába simítjuk, elosztjuk rajta a lecsepegtetett, felkockázott barackot és rásimítjuk a tésztamassza másik felét.Előmelegített sütőben megsütjük (ha nagyon pirulna, befedjük alufóliával). A sütőből kivéve, kés segítségével elválasztjuk a sütemény szélét a forma oldalától. Pár percig a formában hagyjuk, majd lekapcsoljuk róla a karimát, és a süteményt tortarácsra téve, teljesen kihűtjük.A tetejét meghintjük porcukorral, felszeleteljük és tálaljuk.sütési hőfok: 180°Csütési mód: alul-felül sütéssütési idő: kb. 55 percp { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; }a:link { }