Currys csirkés quesadilla

  • 2018.07.06.
  • 4

A quesadilla az egyik kedvence mindkettőnknek. Imádni való a ropogósra sült tészta és benne a finom töltelék az olvadt sajttal. :D Egy időben nagyon sűrűn készítettem, aztán pihenőpályára került, hiszen mégsem ehetjük minden nap. Nem mintha nem lenne szabad, de na. :D Most újra kedvet kaptam hozzá, és legyártottam egy sorozat tortilla lapot: kukoricalisztes és sima lisztes változatot egyszerre. A 16 db lapból több napra elegendő adag lett. A változatosságot pedig a naponta megújuló töltelék jelentette. :D A húst ezúttal curry-val fűszereztem, és az elmaradhatatlan vöröshagyma mellé még egy nagy adag zöldpaprikával is bolondítottam. Ez a kis huncut quesadilla mindenhogy finom! :DHozzávalók 4 darabhoz:4 tortilla lap20 dkg csirkemellfilé10 dkg konzervkukorica3 kis zöldpaprika (tisztítva kb. 15 dkg)2 fej vöröshagyma1 tk. curry fűszerkeverék1 mk. őrölt kurkuma½ mk. őrölt szerecsendió½ mk. zöldfűszeres citromborsőrölt kashmiri csilisó1 ek. szilárd mangalicazsír12 dkg tejföl12 dkg reszelt sajt (pl. Pannónia, trappista, ementáli, cheddar)elkészítés:A húst nagyon apró kockákra vágjuk, alaposan összekeverjük a fűszerekkel, a sóval, és negyedórát állni hagyjuk.A vöröshagymát félbe-, majd vékony szeletekre vágjuk, a zöldpaprikát felcsíkozzuk, a hagymával együtt a felforrósított zsíron megfonnyasztjuk. Közben enyhén megsózzuk.Rátesszük a fűszeres húst, és néha megkeverve készre sütjük. Félretesszük, hogy kicsit hűljön.Egy tortilla lapot megkenünk 3 dkg tejföllel, a lap egyik felére rászórunk 3 dkg nagy lyukú reszelőn lereszelt sajtot, és gazdagon megpakoljuk a hússal. Ráhajtjuk a lap másik felét, és kissé összenyomjuk. Így járunk el a többi tortilla lappal is.A zsiradékmentes grill- vagy palacsintasütő serpenyőbe, esetleg kontaktgrillbe egyszerre 2 töltött tortillát fektetünk, és kis lángon, pár perc alatt mindkét oldalukon pirosra sütjük.A kész quesadillákat azon melegében friss salátával és/vagy savanyúsággal együtt tálaljuk.p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%;