Háromféle hagymás-tejfölös csirkemell kukoricával

  • 2018.06.25.
  • 9

A legtöbb háziasszony a gyorsan elkészíthető ételek híve – én is. Ez a fogás éppen ilyen. :) Még csak klopfolni sem kell a csirkemellet, és a szeletelés is gyorsabban megoldható azon a módon, ahogyan az ebben a receptben szerepel. Egyforma medalionokra szelni a húst ui. szerintem könnyebb, mint lapjában csinálni ugyanezt, és így helyes kis szeletkéket kapunk. A főzés többi lépésével is ripsz-ropsz megvan az ember lánya, és fél órába se telik, hamar az asztalon gőzölöghet a finom ebéd vagy a vacsora. Az ízesítésnek pedig csak a fantáziánk szabhat határt. Én ezúttal háromféle hagymával és zöldpaprikával készítettem – utóbbi különösen jó ízt adott az ételnek. :)A poén az, hogy nem csak az étel készült gyorsan, hanem a fotózás is turbósebességgel történt – így történhetett az, hogy összvissz 12 kép készült. :D Márpedig ez nálam igen alacsony szám. :DHozzávalók 4 személyre:1 egész (55-60 dkg) csirkemellfilé1 fej fehér hagyma1 szál póréhagyma2 zöldpaprika6 gerezd fokhagymaProvence-i fűszerkeverékőrölt szerecsendióőrölt fekete borssó5 púpozott ek. tejföl5 ek. kukorica1 ek. teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt1,5 dl víz1 evőkanál szilárd mangalicazsírelkészítés:A húst a filére merőlegesen 0,5 cm vastag medalionokra szeljük, és mindkét oldalukon meghintjük kevés borssal és sóval.A félbe- majd vékonyra vágott vöröshagymát a felkarikázott zöldpaprikával együtt a felforrósított zsíron kissé megpirítjuk.Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, a vékony karikákra szelt pórét, és rövid ideig dinszteljük.A hagymás alapon körkörösen elrendezzük a hússzeleteket, megszórjuk ízlés szerinti mennyiségű szerecsendióval, a fűszerkeverékkel, és miután az egyik oldaluk kissé megpirult, átfordítjuk, és a másik oldalukon is pirulásig sütjük.Megszórjuk tönkölyliszttel, átforgatjuk, majd hozzákeverjük a tejfölt és a vizet. Addig forraljuk, hogy a leve kissé besűrűsödjön.Belekeverjük a kukoricát, és tetszés szerinti körettel (pl. főtt tésztával, nokedliel, krumplipürével, rizzsel, sült krumplival vagy tócsnival) együtt tálaljuk.p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; }