Púpos hús mexikói módra kenyérlepénnyel

  • 2018.05.22.
  • 9


Nagyon szeretem az ehhez hasonló, könnyen elkészíthető húsételeket, bár való igaz, hogy ennyire felturbózva még sosem csináltam. Eddig csak csirkemájat vagy dinsztelt hagymát halmoztam a húsra, jó sok sajttal bolondítva. Eszembe jutott egy korábbi, a blogon már régóta fent lévő egytálételem, és mivel az anno nagyon ízlett, valami hasonlót szerettem volna, csak kicsit mégis másként. Végül ízében is annyira más lett, hogy úgy éreztem, helye van itt a blogon. A husika mellé kínált naan kenyér viszont ugyanazon recept szerint készült, úgyhogy itt most csak a husi jelenti az új receptet. :)A hús púpja, azaz a ragu tulajdonképpen a köret, még ha jelentős mértékben tartalmaz is húsos szalonnát. Talán éppen ez utóbbi miatt éreztem úgy, hogy kell hozzá még valami plusz – így került mellé a lepény. :)Nincs is annál nagyobb dicséret, amikor a ház ura már az első falatnál közli, hogy „ilyet máskor is csinálhatsz”, úgyhogy ez volt a 2. oka, sőt a fő érv arra, hogy a husi valóban felkerüljön a Sünisre. :DHozzávalók 4 személyre:1 egész csirkemellfilékb. 2 ek. mexikói csirkés tortilla alap fűszerkeverékkukoricalisztkukoricaolaj az elősütéshez30 dkg kockázott, füstölt, húsos szalonna2 fej lila hagyma10 dkg kaliforniai paprika (piros-, sárga- és zöld húsú vegyesen)10 dkg konzerv kukorica10 dkg konzerv vörösbab1-2 ek. morzsolt vagy frissen aprított korianderlevélőrölt chili anchoőrölt fekete borssó7 dkg vörös cheddar sajtszemélyenként 2-3 szelet naan kenyérelkészítés:A raguhoz a szalonnát zsiradékmentes serpenyőben addig sütjük, hogy a zsírját kiengedje és kissé megpiruljon. Rátesszük a félbevágott, majd vékonyra szelt lila hagymát, megpörgetjük kevés sóval, és megdinszteljük.Hozzáadjuk a vékony csíkokra szelt kaliforniai paprikát, korianderrel, őrölt csilivel, őrölt borssal ízesítjük, és csak addig sütjük, hogy a paprika kicsit roppanós maradjon.Hozzákeverjük a lecsepegtetett babot, a kukoricát, és összemelegítjük. Ha szükséges, még sózzuk. Félretesszük.A felezett mellfiléket 2-2 vastag szeletre vágjuk, 2 ív folpack között kiklopfoljuk, és mindkét oldalukon beszórjuk a tortilla fűszerkeverékkel. Negyedórát állni hagyjuk.A fűszeres hússzeleteket megforgatjuk a kukoricalisztben, és kevés kukoricaolajon mindkét oldalukon hirtelen kisütjük.Az elősütött hússzeleteket sütőpapírral bélelt gáztepsire sorakoztatjuk, mindegyikre jó nagy adag zöldséges ragut halmozunk, majd megszórjuk reszelt cheddarral. Előmelegített sütőben addig sütjük, hogy a sajt ráolvadjon a tetejére.A hússzeletekhez frissen sült kenyérlepényt kínálunk.sütési hőfok: 200°Csütési mód: grillsütési idő: kb. 15 percTipp:Karajból, tarjából vagy marha hátszínből is elkészíthetjük.