Kenyérlepényszendvics mézes-paradicsomos hússal töltve

  • 2018.05.30.
  • 7

Legutóbb a púpos husihoz készítettem naant, és mivel hosszú idő után akkor sütöttem újra, annyira jól esett, hogy miután elfogyott, rögtön begyúrtam egy következő adagot. :D Egy icipicit módosítottam rajta, és ezeket a kis szendvicseket készítettem el belőle. Megint megkaptam a dicséretet: „ilyet máskor is csinálhatsz”. :DElőételként is adhatjuk, de vacsorára szendvics gyanánt is jó választás, akár még vendégvárónak is. :)Hozzávalók 12 szendvicshez:Sajtos-fokhagymás kenyérlepényhez:25 dkg finomliszt + a dagasztáshoz (ha szükséges)5 dkg natúr joghurt1 tk. só2 ek. olvasztott vaj8 g friss élesztőegy csipet cukor1,5 dl víz8 dkg reszelt sajt12 gerezd fokhagymaMézes-paradicsomos húshoz:40 dkg csirkemellfilé2 fej vöröshagyma1 bocskorpaprika4 gerezd fokhagymaToscana fűszerkeverékőrölt csiliőrölt fekete borssó1 ek. folyékony méz25 dkg darabolt paradicsomkonzerv1 ek. ketchup1 tk. sűrített paradicsom3 ek. olívaolaj2 púpozott ek. tejfölTálaláshoz:ecetes gyöngyhagymaelkészítés:A kenyérlepényhez a tálba mért liszt közepébe morzsolt élesztőt simára keverjük a cukorral, a langyos vízzel. Annyi lisztet dolgozunk hozzá, hogy sűrű, nokedlitészta állagú masszát kapjunk, majd letakarva 30 percet pihentetjük.Hozzáadjuk a meglangyosított joghurtot, a vajat, a sót, a sütőport, és a robotgép dagasztóvillájával összeállítjuk. A ragadós tésztához kézzel, apránként annyi lisztet dagasztunk hozzá, hogy ne ragadjon a munkafelülethez. Letakarva kb. 20 percet hagyjuk kelni.A töltelékhez a felezett csirkemellfilét felszeleteljük, nagyon vékony csíkokra vágjuk és beszórjuk a fűszerkeverékkel, az őrölt borssal, valamint a csilivel.A félbevágott, vékony szeletekre vágott vöröshagymát a felforrósított olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a vékonyra szelt fokhagymát, a paprikát, és pár percig pirítjuk.Rátesszük a húst, megsózzuk és fehéredésig sütjük. Rácsorgatjuk a mézet, kissé lepirítjuk, majd belekeverjük a paradicsomot, a ketchupot, a sűrített paradicsomot, és elforraljuk a levét. Félretesszük.A megkelt tésztát 12 egyforma darabra vágjuk, mindegyiket meggömbölygetjük, majd kissé ellapítjuk, és a tésztakorongok közepére halmozunk 1-1 gerezdnyi aprított fokhagymát és reszelt sajtot.A tésztát a töltelék fölött összecsippentjük, meggömbölygetjük, majd az illesztéssel lefelé enyhén meglisztezett deszkára sorakoztatjuk. Letakarva negyedórát kelesztjük.A megkelt tésztagombócokat ovális alakúra nyújtjuk, és zsiradékmentes serpenyőben, fedő alatt, közepes lángon, egymás után mindkét oldalukon kisütjük. A lepényeket tányérra szedjük, és konyharuhával letakarva melegen tartjuk, amíg mindegyikkel elkészülünk.A húshoz hozzáadjuk a tejfölt, újra felhevítjük, és a forró