Almatorta ciderrel

  • 2018.04.07.
  • 6

Ez az egyszerű almatorta hirtelen ötlettől vezérelve született, és az elhatározástól számítva 2 órán belül már asztalra is került. :) Történt ui., hogy előző este nem ittam meg a fél üveg cideremet, és a kimaradt itókával kezdeni kellett valamit. Nem ez az első eset, hogy sütiben végzi a cider, de ilyen típusú édességhez még sosem használtam. Itt volt hát az ideje. Szerintem nem rontotta el. :)A tésztája könnyű, az alma íze kellemesen érződik, és az édes tejföl nagyon illik hozzá. Bár anélkül is megállja a helyét egy csésze tea kíséretében. :)Hozzávalók 18-20 cm átmérőjű tortaformához:Tésztához:3 tojás18 dkg cukor15 dkg vaj1 mk. őrölt Bourbon vanília30 dkg finomliszt9 g sütőporkb. 1 dl almás cider25 dkg alma1 tk. étkezési kukoricakeményítő1 ek. finomítatlan nádcukor a szóráshozTálaláshoz:8 púpozott ek. tejföl1 púpozott ek. porcukor1 tk. frissen facsart citromléelkészítés:A meghámozott, magházától megfosztott almát felkockázzuk, meghintjük étkezési keményítővel, és összeforgatjuk.A puha vajat a cukorral krémesre kavarjuk, és egymás után hozzádolgozzuk a tojásokat.A sütőporral, sóval kevert lisztet az almalével felváltva, a cukros tojásmasszához vegyítjük.A tésztamassza felét a kivajazott, liszttel behintett tortaformába simítjuk, elosztjuk az alma felét, majd ráöntjük a többi tésztát, és ráhalmozzuk a megmaradt almát.A tésztát előmelegített sütőbe toljuk, és 30 perc elteltével megszórjuk nádcukorral. Készre sütjük (tűpróba!) A sütőből kivéve tortarácsra tesszük, és a formában hagyjuk kihűlni.A tejfölt elkeverjük a porcukorral, a citromlével, és a süteményhez kínáljuk.sütési idő: 180°Csütési mód: alul-felül sütéssütési idő: kb. 80 perc (a sütőforma nagyságától és anyagától függően ez változhat)p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; }a:link { }