Kókuszkrémes-málnás linzer

  • 2017.08.04.
  • 0

Ez a süti már le lett tesztelve anyák napján. Sajnos akkor olyan csúnyán megrepedt az én türelmetlenségem miatt, hogy nem tudtam lefotózni. Akkor kerek tortaformában és hagyományos 3:2:1-es linzertésztával készült – a tészta/töltelék aránya tökéletes volt. Most viszont kedvem támadt szögletes tepsit használni. Bár semmi baj nincs a korábbi tésztával, ezúttal mégis egy kicsit változtattam az arányokon, hogy ne pont olyan legyen. Nem volt könnyű kiokoskodni a hozzávalók mennyiségét, mert ezt a tepsit az alábbi méretekkel elég ritkán használom, de végül az eredmény igazolta, hogy érdemes volt annyit számolgatni. :DBár javában tombol a kánikula, hátha akad mégis valaki hozzám hasonló, aki képes ilyenkor is bekapcsolni a sütőt ezért a süteményért. :DHozzávalók 32x20,5 cm-es tepsihez:Tésztához:42 dkg félfogós búzaliszt8 dkg kókuszreszelék18 dkg vaj13 dkg finomítatlan nádcukor1 cs. vaníliás cukor2 tojás2-3 dkg tejföl4 g sütőporMálnapudinghoz:25 dkg málna (lehet fagyasztott is)5 dkg finomítatlan nádcukor1,5 dkg étkezési kukoricakeményítő1 dl tejszínKókuszkrémhez:4 tojás6 dl tejszín17 dkg finomítatlan nádcukor7,5 dkg kókuszreszelék7,5 dkg étkezési kukoricakeményítő7,5 dkg vajelkészítés:A málnapudinghoz a málnát 5 dkg cukorral épp csak addig főzzük, amíg a gyümölcsszemek szét nem esnek. A híg lekvárt szűrőkanálba öntjük, átpasszírozzuk, a levet közben felfogjuk abban a lábasban, amiben a gyümölcsöt főztük, majd besűrítjük a tejszínben csomómentesre kevert keményítővel. Hűlni hagyjuk.A kókuszkrémhez a tojásokat lábasba ütjük, kihabosítjuk a cukorral, majd simára keverjük benne a keményítőt.Felöntjük a tejszínnel, beleforgatjuk a kókuszreszeléket, és kis lángon, állandó keverés mellett felfőzzük. Elzárjuk alatta a gázt, és még forrón hozzákeverjük a vajat. Langyosra hűtjük.A tésztához a sütőporral vegyített lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a kétféle cukrot, a kókuszreszeléket és a tejföllel kevert, felvert tojást. Gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk. (Ha a kezünk melegétől túl lággyá válna, nyújtás előtt hűtőbe tesszük.)A tésztának kicsivel több, mint a felét levágjuk, tepsi méretűre kinyújtjuk, belehelyezzük a tepsibe, és több helyen villával megszurkáljuk. Nejlonzacskóba húzva hűtőbe tesszük fél órára.A tésztára rásimítjuk a málnapudingot, majd egyenletesen elosztjuk rajta a kókuszkrémet.A maradék tésztát szintén tepsi méretűre nyújtjuk, átlósan ujjnyi széles sávokra vágjuk és berácsozzuk vele a süteményt.Előmelegített sütőben világosra sütjük, a tésztát a tepsiben hagyva hűlni hagyjuk, majd felszeleteljük, és a tetejét porcukorral hintjük.sütési hőfok: 175°Csütési mód: alul-fölül sütéssütési idő: kb. 40 perc