Csokoládés pohárkrém bogyós gyümölcsökkel

  • 2017.08.11.
  • 5

Ebben a nyári melegben az ember nem szívesen kapcsolja be a sütőt… ...hát még én!. :D A szóvicc ellenére ez bizony igaz, ezért most ismét egy sütés nélküli édességet dobtam össze. Ez a pohárkrém annyira ízlett a Kutyafülnek – annak ellenére, hogy csokis –, hogy ezek után pláne bátran merem ajánlani. :) Az édes, de azért nem túl tömény csokoládékrém jól harmonizál a savanykás gyümölcsökkel, és bár a pudinghoz vajat és nem tejszínhabot kevertem, mégsem tűnik nehéznek. Miközben kellemesen hűsít, jól is lakhatunk vele. :)Hozzávalók 4 személyre:1 cs. (100 g) csokoládés pudingpor (gluténmentes)5 dl tej8 dkg vaj4 dkg nyírfacukor2 dkg Bourbon vaníliás nyírfacukor15 dkg málna10 dkg fekete ribiszke5 dkg vörös ribiszketejszínhab4 mk. étcsokoládé forgácselkészítés:A csokoládékrémhez 1 dl tejben csomómentesre keverjük a pudingport, majd a felforralt többi tejhez öntve felfőzzük. Többször átkeverve langyosra hűtjük.A vajat a kétféle cukorral kihabosítjuk, és a pudinghoz dolgozzuk.A gyümölcsöket – ha mirelit, akkor előbb kiolvasztjuk és lecsepegtetjük – botmixerrel pürésítjük, és a csokoládékrémmel felváltva üvegpoharakba rétegezzük.A desszertek tetejére tejszínhabot nyomunk és megszórjuk 1-1 kávéskanál étcsokoládé forgáccsal. Behűtve kínáljuk.A recept a Kifőztük gasztromagazin augusztusi számában is megjelent.