Parmezánszószos spagetti metélőhagymával

  • 2017.03.13.
  • 5

Mostanában nagyon rákaptunk a spagettire. Egyszerűen megunhatatlan mindkettőnk számára, és szerintem képesek lennénk 2 hétig is csak ezt enni. :D Hol tejfölösen, hol paprikaszósszal vagy éppen bolognai raguval, persze ezeket is pluszban tejföllel és sajttal megbolondítva. :DÚgy gondoltam, ezúttal parmezános besamelmártással próbálom ki, de közben a bocskorpaprika is ajánlkozott, hogy ő bizony megint szívesen átlényegülne pépes konzisztenciájúvá. Végül a két ötletet vegyítve ez a sajtos-paprikás besamelmártás lett a végeredmény. Azt hiszem, nem ez volt az utolsó alkalom, hogy elkészítettem. :)Időközben újra elkészítettem, és a korábbi, zsázsacsírás díszítés helyett metélőhagyma került rá. Őszintén szólva, így mindkettőnknek jobban ízlett. :)Hozzávalók 2 személyre:20 dkg spagetti (pl. Barilla)5 dkg reszelt parmezán1 bocskorpaprika2 nagy gerezd fokhagyma1 dl tejszín2 dkg vaj2 dkg fehér tönkölybúzaliszt2 dl tej4 ek. mustárolajőrölt fekete borszöldfűszeres sómetélőhagyma a tálaláshozelkészítés:A kis kockákra vágott paprikát a felaprított fokhagymával együtt 2 evőkanál felforrósított mustárolajon megdinszteljük, közben fűszeres sóval ízesítjük.Felöntjük 1 dl tejszínnel, és amikor a levét majdnem teljesen elfőtte, a zöldségalapot a botmixer poharába szedve pürésítjük.Egy kis lábasban vajat hevítünk, kézi haberővel csomómentesre keverjük a liszttel, és folyamatosan kavargatva felöntjük a forró tejjel.Miután besűrűsödött, fűszeres sóval, borssal ízesítjük, majd felolvasztjuk benne a reszelt parmezánt, és összedolgozzuk a paprikapéppel.A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, majd alaposan lecsepegtetjük, és 2 evőkanál mustárolajon megfuttatjuk.Jól elkeverjük a sajtszósszal, tányérokba szedjük, megszórjuk aprított metélőhagymával, és tálaljuk.A recept a Kifőztük gasztromagazin februári számában is megjelent.