Mézes-paradicsomos csirkés spagetti kukoricával

  • 2017.02.15.
  • 4

A minap kicsit több csirkemellet sikerült kivennem a fagyasztóból, és mivel nem akartam akkora mennyiségű húsból egyféle ételt főzni, így egy adag visszakerült a hűtőbe másnapig, amikor is ezt a tésztaételt ötlöttem ki belőle. Pontosabban eredetileg aprópecsenyének szerettem volna elkészíteni, de végül nem a krumpli, hanem a tészta felé nyúlt a kezem a spájzpolcon. :DÍzre, hogy, hogy nem, kísértetiesen hasonlít a bolognai spagettire – és már megint piros –, éppen ezért nem is csoda, hogy annyira szerettük. Különösen tetszettek benne a roppanós kukoricaszemek. :)Hozzávalók 4-5 személyre:40 dkg csirkemellfilé30 dkg spagetti15 dkg konzerv kukorica2 kis fej vöröshagyma1 kis doboz sűrített paradicsom1 tk. darált, nyers erős paprika1,5 ek. folyékony méz1 dl habtejszínProvence-i fűszerkeverékőrölt fekete borssó3 ek. olívaolajelkészítés:A megmosott, szárazra törölt húst kis kockákra vágjuk, beszórjuk a fűszerekkel, a sóval, és negyedórát állni hagyjuk.A megtisztított vöröshagymát félbevágjuk, vékonyra szeljük, és egy nagy serpenyőben a felforrósított olívaolajon addig sütjük, amíg kissé pirulni nem kezd.Rátesszük a húst, fehéredésig sütjük, majd rácsorgatjuk a mézet és 3-4 percig sütjük.Hozzáadjuk az erős paprikát, a tejszínt, és miután elforraltuk a levét, a húst alaposan elkeverjük a sűrített paradicsommal. Végül beleforgatjuk a kukoricát.A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és alaposan lecsepegtetjük. Rászedjük a húsragura, és jól összekeverjük. Utánasózzuk, ha szükséges, és tálaljuk.