Mangós-fehér csokoládés sütemény

  • 2017.02.17.
  • 2

Valamilyen muffiszerű sütire vágytam, amibe a maradék, Kuala Lumpurban vásárolt szárított mangót terveztem elhasználni. Eszembe jutott, hogy a tésztát hosszúkás sütőformában is megsüthetném. Ki is találtam hozzá a receptet, a kész sütemény jónak is látszott küllemre, de amikor elkezdem felszeletelni, szembesültem a csúf valósággal – olyan volt, mint a tejpite. A nedves hozzávalók mennyisége lehetett a ludas, de az is lehet, hogy a zománcos sütőforma tréfált meg, mert a sütési idővel biztos nem volt baj. Szerencsére kidobni azért nem kellett, bár a javát Anyáék ették meg. Pár nappal később újra nekifogtam, de változtattam a recepten. Így már olyan lett, amilyennek elsőre is látni szerettem volna, de azért sajnáltam, hogy ki kellett hagynom belőle a mascarponét. Tejföl helyett ezúttal joghurtot használtam. Még ha a cukormáz le is folyt a süti tetejéről, a végeredménnyel nagyon meg voltunk elégedve mindannyian – teázós, beszélgetéshez illő édesség kerekedett ki belőle. :) A harmadnapra maradt szeletek mellé még egy kis lekvárt is tettem. :DHozzávalók 25x10x7 cm-es kenyérsütő-formához:Tésztához:25 dkg extra finom süteményliszt6 dkg szárított mangó8 dkg fehér csokoládé2 tk. sütőpor15 dkg nádcukor darálva1 cs. Bourbon vaníliás cukor darálva10 dkg puha vaj2 tojás10 dkg natúr joghurt1 kis görög narancs héja25 ml narancslévaj + zsemlemorzsa a sütéshezBevonáshoz és díszítéshez:25 ml narancslé10 dkg porcukor2 dkg aprított, szárított mangófehér csokoládéforgácselkészítés:A vajat habosra kavarjuk a cukorral, egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, majd összekeverjük a joghurttal és a narancslével.A sütőporral, vegyített liszthez adjuk a narancs lereszelt héját, a felaprított szárított mangót, a durvára darabolt fehér csokoládét, és apránként a joghurtos masszához forgatjuk.A sütőformát kivajazzuk, beszórjuk zsemlemorzsával, és beleöntjük a tésztamasszát. Előmelegített sütőben megsütjük. (Hurkapálcával ellenőrizzük, hogy megsült-e.)A kész süteményt kiborítjuk a sütőformából, és tortarácsra téve hagyjuk kihűlni.A maradék narancslevet simára keverjük a porcukorral, bevonjuk vele a sütemény tetejét, majd megszórjuk aprított mangóval és csokiforgáccsal.sütési hőfok: 180°Csütési mód: alul-felül sütéssütési idő: kb. 60 perc