Tojáspuncs

  • 2016.12.27.
  • 5


Még sosem ittam puncsot, sőt tojáspuncsot sem. Itt volt hát az ideje, hogy kipróbáljam. Szerelem volt első kóstolásra. :) Az ünnepi időszakban szerintem különösen jó választás, mert nem csak finom, hanem kellemesen fel is melegíti az embert télvíz idején.Az én tojáspuncsom rettentően habos lett, gyönyörűen mutatott a pohárban, de ahogy az már csak lenni szokott a habbal, hipp-hopp eltűnt, és átadta helyét a folyadéknak. Sebaj, úgy sem lett volna sok esélye percekig díszelegni, olyan hamar bekortyoltuk! :DHozzávalók 2 személyre:1 dl fehérbor1 dl almás cider1 ek. Portorico rum2 tojássárgája4 dkg cukorkéshegynyi őrölt fahéj1 tk. citromlékandispálca a tálaláshoz (ha a puncs nem lenne elég édes)elkészítés:A cukrot a tojássárgájával, a fahéjjal, a citromlével magas falú edényben robotgéppel habosra kavarjuk.Hozzáadjuk a fehérbort, a cidert, a rumot, és gőz fölött, folytonos keverés mellett felmelegítjük. Ne forraljuk!Kézi habverővel újra felverjük, majd rögtön üvegpoharakba töltjük, meghintjük őrölt fahéjjal, és tálaljuk.A recept a Kifőztük gasztromagazin decemberi számában is megjelent.