Rumos-kávés csokoládékrém

  • 2015.12.21.
  • 1

Bár úgy tűnhet, rengeteg édességet eszünk, ezt meg kell cáfolnom, ui. főleg hétvégente sütök, ill. a desszertek felét, sőt esetenként a nagy részét Anyáéknak szoktam adni. Így aztán előferdül, hogy hirtelen rám tör az édesség utáni vágy. Most valamilyen tészta nélküli nyalánkságot szerettem volna. A hét közepén neki is fogtam ennek a könnyű krémnek, és aznap ebéd után kávé helyett ezt „iszogattuk”. :DA karácsony közeledtével akár ezt is feltálalhatjuk ünnepi desszert gyanánt.Hozzávalók 2-4 személyre:50 ml presszókávé1,5 dl habtejszín2 dkg vaníliás cukor1 ek. rum4 zselatinlap5 dkg 50%-os étcsokoládé/csokicseppcukrozott tejszínhab a díszítéshez (elmaradhat)keserű kakaópor a szóráshozelkészítés:Lefőzzük a kávét, elkeverjük a vaníliás cukorral, kihűtjük, majd hozzáöntjük a rumot.A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, hűlni hagyjuk.A zselatint pár percre hideg vízbe áztatjuk, alaposan kinyomkodjuk, majd 0,5 dl meleg tejszínben felolvasztjuk. Langyosra hűtjük.A többi tejszínt kemény habbá verjük, hozzáforgatjuk az olvasztott csokoládét és a rumos-cukros kávét.A krémet 4 kis kávéscsészébe vagy 2 üvegpohárba töltjük, és díszítésül tejszínhabrózsát nyomunk rá és/vagy megszórjuk kevés kakaóporral. Édes kekszet kínálunk hozzá.