Zöldséges csirkeleves cipóban

  • 2014.02.20.
  • 5

P { margin-bottom: 0.21cm; } Valamilyen tartalmas levesre vágytam, de közben napok óta foglalkoztatott a cipóban való tálalás gondolata. Gondoltam, főzök valamilyen ragulevesfélét, és majd azt tálalom fel benne. Végül úgy döntöttem, mégse igazi ragulevest készítek, és ezúttal nem a sokat preferált tejszínes habarást választom, hanem mumusomat, a rántást. Mivel azonban még mindig félek a rántással való sűrítéstől, kitaláltam, hogy kitolok vele, és kb. úgy járok majd el, mintha tejszínes vagy tejfölös habarást készítenék. Persze lehet, hogy már más is kitalálta, amit én, de roppantul megörültem a kis ötletemnek. Nevezetesen annak, hogy a rántást simára keverem egy kis forró levessel, majd fokozatosan adok hozzá még egy kis lötyit, amivel aztán vígan besűrítem az ételt. Így is lett és szerencsére sehol sem találtam a levesben egyetlen gusztustalanul úszkáló fehér gumót se. A lisztgumócskáknak ezzel örökre búcsút intettem, most már bármikor bármit berántok. :DA cipóul szolgáló óriás zsemlék a zürichi zsemle tésztájából készültek, pont annyiból, amennyit a receptben leírtam, csak a tésztát nem 8, hanem négy felé osztottam. Az így kapott cipók nem túl nagyok, ezért mi kétszer szedtük teli. Mégis számunkra pont jók volt ekkorának, mert így a leves után még a „tányért” is meg tudtuk enni. Abszolút jól laktunk. :)Ha valaki nagyobb cipókban akarja tálalni, az mindenképp kb. másfélszer több tésztából süsse.Hozzávalók 4 személyre:Leveshez:15 dkg csirkemellfilé15 dkg csirkecombfilé1 fej vöröshagyma1 vastagabb szál sárgarépa10 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is)1 tk morzsolt tárkony vagy friss tárkonyőrölt fekete borssó1,2 l tyúkhúsleves alaplé (vagy 2 leveskocka + víz)½ citrom leve1 ek liszt2 ek mangalicazsírTálaláshoz:4 óriás zsemle vagy kis cipóelkészítés: