Marcipános-nugátkrémes tallérok

  • 2013.12.08.
  • 3

P { margin-bottom: 0.21cm; }
Rákattantam a kekszkészítésre. Még jó, hogy közeleg a karácsony, különben nem tudnám hova tenni a sok sütit. :D Na jó, kicsit azért eltúlzom a dolgot, mert eddig ez csak a 3. aprósüti, amit sütöttem, és nem egyedül eszem meg az összeset, hanem besegít még 3 másik kedves családtag. Anya példának okáért épp most mondta, hogy rá mindig számíthatok, ő szívesen eltünteti a sütéseim eredményét. :)Az biztos, hogy mostanában fokozott figyelemmel vagyok az aprósütemények iránt, hiszen ez az egész „mizéria” a 20. SAD-dal és a 60. VKF-fel kezdődött.Én az ilyen csokis kekszeket szeretem a legjobban, de szerintem sokan vagyunk így ezzel. Ezekhez a kis tallérokhoz most felhasználhattam a régóta keresett natúr pisztáciát, amit itthon egyik boltban sem árulnak, de Ausztriában végre sikerült rátalálnom.Hozzávalók kb. 55 darabhoz:Tésztához:25 dkg finomliszt 20 dkg marcipánmassza 12,5 dkg cukor csipet só12,5 dkg vaj 1 tojásTetejére:15 dkg étcsokoládé1 púpozott ek mogyorókrémhámozott, aprított, natúr pisztácia vagy mogyoróelkészítés:A lisztet tálba tesszük, nagy lyukú reszelőn belereszeljük a marcipánt, hozzáadjuk a cukrot és a sót, és elmorzsoljuk a kisebb kockákra vágott hideg vajjal.A tojással együtt sima tésztává gyúrjuk, téglalappá formázzuk és háztartási fóliába csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.Lisztezett felületen kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és kb. 5 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle.