Húsmentes hamburger

  • 2013.05.22.
  • 8

P { margin-bottom: 0.21cm; } Egyik kedvenc köretem a sárgarépafasírt, egy időben szinte minden nap azt ettem. Aztán valahogy megfeledkeztem róla. Szerencsére megint eszembe jutott. Előző nap megsütöttem a hétre való zsemlét, amit a gyökérkenyérhez hasonló módon készítettem, és úgy gondoltam, miért ne tehetnék bele hús helyett zöldségbucit. Ha már lúd, legyen kövér, ezért a már jól megszokott tipikus „hamburgerzöldségek” is mellékerültek. Hagymát is tehetünk bele, bár a sárgarépafasírt elég hagymás, így nem hiszem, hogy annyira hiányozna az a pár hagymakarika, ha mégsem kerülne bele. A zsemlét persze megkenhetjük vajjal is (én például képtelen vagyok anélkül enni a péksütit vagy a kenyeret), és ketchup helyett mustárt vagy majonézt is választhatunk, kinek-kinek óhaja szerint.Hozzávalók 4-8 személyreZsemléhez:40 dkg fehér kenyérliszt10 dkg tönkölybúza fehérliszt1 csapott ek só1 tk cukor1 ek olíva olaj2 dkg friss élesztőkb. 4 dl langyos vízHamburgerekhez:8 zsemle8 sárgarépafasírt8 szelet házi füstölt sajt4 paradicsom8 retek