Gyümölcsök fehér csokoládéhabbal

  • 2013.05.23.
  • 9

P { margin-bottom: 0.21cm; }
Vannak olyan időszakaim, amikor minden nap édességet kívánok, és bizonyára nem is vagyok egyedül ezzel. Persze nem süthetek mindig sütit, mert nem akarom gyarapítani a fölös kilóimat, mégis „muszáj” ennem valami édeset.Mivel mostanában rákaptam a lapzselatinnal készült könnyű krémekre – na nem mintha régen nem szerettem volna, de most szinte futószalagon gyártom „őket”- ezért most is emellett döntöttem. Ez a fehér csokihab a likőrrel nagyon üde és könnyű, nem tolakodó ízű, és a csokinak köszönhetően nem igényel plusz cukrot. Annak, aki hozzám hasonlóan nem kedveli a fehér csokoládét, ez a hab állagú változat talán belopja magát a szívébe. Önmagában is fogyasztható, de ha már van eprünk és egyéb gyümölcsünk, akkor miért ne ehetnénk azzal.A csokihabot gyümölcsökkel rétegezve poharakba is tölthetjük. Érdemes még aznap elfogyasztani, mert nyers tojásfehérjét tartalmaz.Hozzávalók 4 személyre20 dkg eper2-3 kiviCsokihabhoz:10 dkg fehér csokoládé3 lap fehér zselatin2,5 dl tejszín2 tojásfehérje2 ek narancslikőr (eredetileg cseresznyepálinka)