KÓKUSZOS BAJADÉRA

  • 2017.12.21.
  • 6

KÓKUSZOS BAJADÉRAEzt a finom horvát édességet az ünnepekre készítettem.. És már el is fogyott, meg se várva a karácsonyt, így ismétlése következik. Az igazi bajadéra mogyoróval és mandulával készül, de ez a kókuszos verzió is legalább olyan finom, mint az eredeti..HOZZÁVALÓK500 gr darált keksz200 gr kókuszreszelék250 gr cukor200 ml tej250 gr margarin1 vaniliás cukor1,5 kanál rum (elhagyható)Glazúr:
200 gr csokoládé6 kanál olajELKÉSZÍTÉSEA kekszet és a kókkuszreszeléket jól összekeverjük.A cukrokat, tejet, margarint lassú tűzön addig melegítjük, amíg folyékonnyá nem válik. Ha kihűlt, akkor keverjük a kekszhez. Ekkor ha szeretnénk, adjuk hozzá a rumot.Keverjük jól össze a hozzávalókat - kézzel, majd egy kiolajzott 26x39 cm-es tepsibe nyomjuk egyenletesen bele a tésztánkat. Egyengessük el a tetejét - én egy kanál hátuljával csináltam ezt.Készítsük el a glazúrt, (a csokoládét olvasszuk fel és keverjün el benne 6 ek olajat. Ezt öntsünk a sütemény tetejére és hűtőben tároljuk szeletelésig..Recept: innenA Facebookon
itt tudtom hozzám csatlakozni.Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni,
ide kattints.