Joghurtos csavart kifli

  • 2017.11.19.
  • 5

JOGHURTOS CSAVART KIFLIHOZZÁVALÓK2 dl tej3 dkg élesztő1/2 ek cukor50 dkg liszt1 kk só2 dl joghurt1 ek olíva olajegy kis tej a kiiflik lekenéséhezELKÉSZÍTÉSE
A cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd az összes hozzávalót összegyúrjuk és meleg/langyos helyen a duplájára kelesztjük a tésztát.Ha megkelt, akkor mégegyszer átdolgozzuk a tésztát,
majd vágjuk 16 részre. Ezeket egyesével vékoony rúddá sodorjuk. Két rudat megfogunk
"összefonjuk" őket, ha lehet minél szorossabban. Egy kicsit a fonatokon alakítunk, úgy hogy kiflit formázzanak.Így tesszük őket a tepsire - ebből így 8 db kiflink lesz és amíg bemelegszik a sütő 180 fokra, még egyszer kelni hagyjuk őket.Lekenjük tejjel, majd aranybarnára sütjük őket.A Facebookon
itt tudtom hozzám csatlakozni.Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni,
ide kattints.