GYÜLÖCS ZSELÉS SÜTI

  • 2017.07.26.
  • 6

GYÖMÖLCS ZSELÉS SÜTISzülinapi partyra készítettem ezt a finom nyári sütit. Jól behűtöttem, úgy jött elő az íze igazából. Nagyon finom volt, ízlett mindenkinek, örültem is neki nagyon.
HOZZÁVALÓK100 g cukor+ 40 g a habba175 g liszt75 ml olaj75 ml tej2 tojás1/2 cs sütőpor3 vaniliás puding1,2 l tejcukor a puding leírása szerint
+ ízlés szerint25 dkg margarin1 üveg meggy befőtt2 zseletincukor ízlés szerintELKÉSZÍTÉSEA tojásfehérjét felverjük kemény habbá, menetközben fokozatosan hozzáadjuk a 40 g cukrot is.A többi hozzávalót egy tálba tesszük és a kikapcsolt mixerrel összekeverjük amennyire tudjuk, majd a már bekapcsolt mixerrel is összekeverjük.
A felvert tojásfehérjét fokozatosan adjuk a tojássárgás keverékhez, alaposan elkeverjük.180 fokon megsütjük, tűpróbával ellenőrízzük, mikor készül el.Közben elkészítjük a pudingot a leírtak szerinti cukor mennyiséggel és 1,2 l tejjel. Ha teljesen kihűlt a puding, akkor a szobahűmérsékletű margarint apró kockákra vágjuk, és összekeverjük a pudinggal, mixerrel krémesre keverjük. Ezt rátesszük a kiihűlt olajos piskótánkra, majd betesszük a hűtőbe. Jól hűtsük le.Kimagozzuk a befőttet, majd annak levével a zselé leírásának megfelelően elkésztjük a gyümölcszselét. Ezt ráöntjük a puding tetejére és visszatesszük hűteni. Min. 3 órát hűtsük!A Facebookon
itt t

Címkék

Puding